Zo helpt de DISC- en drijfveren analyse jou met een easy day

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 11:45

Een easy day is jezelf kennen en daar je dag op inrichten.

Een methode die je helpt om je gedragsvoorkeuren- en drijfveren inzichtelijk te maken is de DISC- en drijfveren analyse. 

 

Wat is DISC- en drijveren analyse?

Een DISC-analyse is een instrument dat wordt gebruikt om iemands gedragsvoorkeuren te begrijpen.

Het onderzoekt hoe iemand zich gedraagt, communiceert en beslissingen neemt. Het helpt je ook om je eigen communicatie- en samenwerkingsstijlen en die van anderen te begrijpen. Het model maakt onderscheid tussen vier verschillende stijlen: dominant, invloed, stabiliteit en conformisme. Door je eigen voorkeursstijl en die van anderen te begrijpen, kun je beter communiceren en samenwerken met anderen.

Door deze analyse te gebruiken, kan iemand meer inzicht krijgen in zijn of haar sterke en zwakke punten, communicatiestijl en de manier waarop hij of zij taken uitvoert.

Hierdoor kan iemand zijn of haar tijd beter beheren en prioriteiten stellen op basis van jouw persoonlijkheidsstijl.

 

Een drijfverenanalyse richt zich op iemands drijfveren, dat wil zeggen wat iemand motiveert en energie geeft. Door inzicht te krijgen in deze drijfveren, kan iemand beter begrijpen waarom hij of zij bepaalde taken en projecten belangrijk vindt en welke taken hem of haar energie geven. Hierdoor kan iemand zijn of haar tijd beter beheren door prioriteit te geven aan taken die hem of haar energie geven en gemotiveerd houden.

 

Over het algemeen kunnen zowel de DISC-analyse als de drijfverenanalyse helpen om beter te begrijpen wie je bent en wat je motiveert, waardoor je betere keuzes kunt maken over hoe je je tijd besteedt welke werkroutine bij jou past.

 

De DISC- en drijfveren analyse is onderdeel van het ''easy day, every day'' traject.

Het is ook mogelijk om de DISC- en drijfveren analyse los af te nemen.

Je ontvangt dan de DISC- en drijfveren analyse rapportage en een analysegesprek. 

Neem contact op via info@isidaysupport.nl voor de mogelijkheden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.