Gedragsstijl ontdekken met DISC

Gepubliceerd op 26 februari 2024 om 21:12

In deze afbeelding, zie je mijn Disc analyse van 2019 en in 2023. De analyse uit 2023 is toen ik de training disc & drijfveren consultant heb gevolgd bij HRM Profielen.

 

Je ziet een groot verschil in gedragskenmerken!

Ten tijde van de analyse in 2019, werkte ik succesvol als Project management Officer. De organisatie en managers waren blij met mij. Ik werkte vooral heel hard en deed alles wat er werd gevraagd. Ook werkte ik lang in een mannelijke energie. (je hebt dus mannelijke en vrouwelijke energie. Ook geleerd, post ik een andere keer over ;). Vooral hard werken, doelen behalen, focussen etc.

Maar ik had altijd het gevoel ''er is meer…'' Misschien herken je dat wel?

 

Mijn moeder zegt altijd dat ik nooit de makkelijke weg kies. Als je gewoon rustig via de hoofdweg kan, ga ik het liefste via spannende zei weggetjes, waarin je van alles kan ontdekken en leren. Strookt niet echt met mijn hoge score op stabiliteit zou je zeggen?

Afijn, terug naar dat gevoel. ''… Tegen mijn coach zei ik, het voelt alsof ik in een cocon zit. Daar wil ik uit! Uiteindelijk betekende dat dichter bij mezelf komen.

 

Nou daar ging ik… ik ging aan de slag met mijzelf. Leerde grenzen stellen, conflicten aan te gaan, maar ook meer te voelen. Ik leerde veerkrachtig te zijn. Mij meer te uiten en mening te delen. Ik durfde meer naar buiten te treden en mezelf te laten zien.

En de onnodige ballast van mijn rugzak af te doen.

In 2020 startte ik mijn onderneming Isi day support, en ging op ontdekkingsreis.

Mijn creativiteit werd aangeboord. Workshops geven aan de Haagse Hogeschool, de training ''structuur in je werkdag'' ontwikkelen en geven, de Dreamplanner ontwikkelen enz.

 

Je ziet aan de DISC analyse in 2023 dat mijn score is veranderd. Mijn ''blauwe gedrag”
( nauwkeurig, perfectionistisch, systematisch) is niet zichtbaar, terwijl dat eerst mijn hoogste score was in mijn responsstijl. Ik laat veel meer ''geel'' gedrag (openhartig, expressief, creatief) zien. De DISC analyse hielp mij inzicht te geven in mijn gedrag en wat ik mocht ontwikkelen. Door mijn ontwikkeling laat ik nu dus ander gedrag zien. En dat betekend verandering voor mijn omgeving.

 

En daar werd ik mee geconfronteerd in mijn opdracht als PMO. Het technische, structurele, systematische werk past minder meer bij mij. In ieder geval niet meer alleen maar.

 

Wat wel? Meer;

- Faciliteren (van (scrum)events)

- Verbinden

- Ondersteunen

- Organiseren

- Creëren

- Sparren

- Begeleiden / Coachen

 

Het analysen van menselijk gedrag vind ik al mijn hele leven interessant. Het creëren van harmonie en een veilige sfeer is iets wat van nature doe.

Ben je ook benieuwd naar jou gedrags- en communicatie voorkeuren? In welke omgeving jij floreert?

Om zo sneller bij je doel te komen?

Dan is de DISC & Drijfveren analyse een methode die je daarbij kan helpen. Kijk op DISC & Drijfveren analyse voor meer info.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.